Tvůrci portálu

 

Martin KrautMartin Kraut

ředitel společnosti Linkman Media s.r.o.

Po dvou letech v reklamní agentuře Ogilvy & Mather, od roku 1994 působil v oblasti brand managementu globálních prémiových značek destilátů ve společnosti UDV jako group brand manažer a poté marketingový manažer pro Střední Evropu. V roce 2003 založil společnost Linkman Media s.r.o., specializující se na marketingové konzultace v oblasti nápojů, která od roku 2004 vydává Barlife - v současné době nejčtenější časopis v české gastronomii mezi profesionály.

 

Radek Šrott

Radek Šrott

manažer projetku & inzerce

Po maturitě nastoupil do cateringové společnosti Golem, kde mimo jiné připravoval prezentaci české gastronomie na světovou výstavu EXPO 2000 v Hannoveru. Poté nastoupil do obchodního oddělení tuzemské potravinářské společnosti jako projektový manažer a staral se o technické zabezpečení a koordinaci cateringových akcí firmy. Podílel se také na projektování a realizacích nových gastro-podniků. Od roku 2004 spolupracuje se společností Linkman media a časopisem Barlife. 

 

Barbora ČapkováBarbora Čapková

redaktorka

Pátým rokem studuje na České zemědělské univerzitě v Praze obor Ekonomika a management se zaměřením na strategický a globální marketing. Během svého studia spolupracovala s významnými nápojovými společnostmi. Podílela se na řadě interaktivních marketingových akcí zaměřených na podporu prodeje prémiových alkoholických značek.

 

Václav Vojíř

Václav Vojíř

barman

Po maturitě nastoupil do proslulé pražské restaurace Rotisserie, po absolvování vojenské základní služby pracoval v Klášterní vinárně na Národní, odkud zamířil na dva roky do Spolkové republiky Německo; v baru Clou nedaleko Mnichova rozšířil svoje znalosti mixologie a barového provozu, jejichž základy pochytil svým způsobem náhodou  jako asistent barmana připravujícího se na odbornou soutěž pod vedením Bohumila Pavlíčka. Dva roky po návratu, 31. března 1995, pak otevřel se svými dvěma společníky bar Bugsy's. V roce 1998 obsadil 2.místo na  Havana Club Grand Prix v Havaně (byla to jediná soutěž, jíž se kdy zúčastnil). Postupem času rozšířil svoje působení do oblasti odborných prezentaci koňaku, rumů, šampaňského, doutníků a whisky.

 

Martin Baťha

Martin Baťha

barman

Vystudoval Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství.  Zkušenosti sbíral v hotelu Hawaiian Inn na Floridě a v barmanské škole v Římě. V Praze pracoval v Bar Agency a v T.G.I. Friday´s, nyní vlastní společnost Cocktails Party, která se zaměřuje na catering, training a konzultace. 

Úspěchy: Soutěže Flair Bartending – ČR: 2001 Havana Club Grand Prix 1. místo, 2001 Absolut Cup 3. místo, 1999 Free Style Cup 1. místo, 1999 Bacardi Martini Grand Prix 1. místo, 2003 Southern Comfort Showbar Award – Vídeň, Rakousko 6. místo, 2002 Havana Club Grand Prix – Havana, Cuba 3. místo. 
 

Jiří BozděchMgr. Jiří Bozděch

advokát

V advokacii pracuje od roku 1997, v Praze a v Kralupech nad Vltavou.  Zaměřuje se především na občanské právo (převody nemovitostí – kupní, směnné a darovací smlouvy, nájemní a podnájemní smlouvy, vč. nebytových prostor a provozoven, uplatňování náhrady škody, rodinné právo a majetková práva manželů, zastupování před soudem a to ve všech stádiích řízení,), obchodní právo (příprava obchodních smluv, zejména k dodavatelsko odběratelským vztahům v gastronomii a souvisejících oborech, právo obchodních společností, vč. zakládání obchodních společností a problematiky obchodního a živnostenského rejstříku, vymáhání pohledávek) a pracovní právo.

 

Roman UhlířRoman Uhlíř

majitel a managing director R.U.SHOP Bartending School

V roce 2004 vydal v řadě již druhou publikaci Velká Kniha Koktejlové Magie. Jako jediný barman v České republice absolvoval Absolut Akademi s titulem Key Master, který ho opravňuje vést Absolut Akademi kdekoli na světě. Zúčastil se mnoha barmanských soutěží doma i v zahraničí. Za nejvýznamnější lze považovat World Champion Bartenders Competetion Beefeater 97´ London, kde získal 1. místo v kategorii Creation and Innovation a 2. místo celkového hodnocení soutěže.

 

J.BorošJan Boroš

podnikatel / rozvoj gastronomických konceptů

Svou kariéru v gastronomii zahájil při otevření první provozovny Mc Donald´s ve Vodičkově ulici. Dále následovala praxe v Kanadě u největší kanadské restaurační a cateringové firmy Cara corporation, která kromě jiného provozovala dva franchisové řetězce a catering pro letecké společnosti. Další zahraniční praxe absolvoval ve Španělsku a Anglii. V roce 1998 započal spolupráci s Pivovary Staropramen a.s., kde působil v pozici konzultanta pro gastronomii později jako zaměstnanec v pozici ředitele rozvoje gastronomie, kde realizoval gastronomický koncept Sazka arény a realizaci franchisových provozoven Potrefená husOd října 2007 je jednatelem společností F&B Concepts a F&B Centrum. Hlavní spektrum činnosti je rozvoj konceptu Potrefená husa, vzdělávání dospělých v rámci projektu Staropramen partner v podnikání, zastoupení designérské firmy Creneau International provozování centra Na verandách.