GastroProfesor

ZákazníkGastroProfesor – NAJVÄČŠÍ GASTRONOMICKÝ PORTÁL PRE F&B PROFESIONÁLOV

GastroProfesor je váš nový zdroj informácií pre úspešné a efektívne riadenie vášho baru, reštaurácie alebo kaviarne. Objavte skrytý potenciál vášho podniku a vašich zamestnancov, naučte sa základy marketingu a managementu, sťahujte formuláre a manuály, hľadajte kontakty na nových dodávateľov. Portál vám denne prináša nové rady a tipy, ktoré zvýšia profit z vášho podnikania v gastronómii.

Aktuality z gastronomie                       Všechny aktuality

Distillery Kleiner a Palírna U Zeleného stromu uzavřely partnerství
7.9. 11:29

Výrobce prémiových jednodruhových destilátů, Distillery Kleiner, a Palírna U Zeleného stromu, jedna z největších českých likérek, si dovolují oznámit, že uzavřeli obchodní partnerství. Aliance umožní Distillery Kleiner se plně soustředit na produkci luxusních pálenek a vývoj nových výjimečných produktů. „Zátěž“ v administrativě, logistice a dalších souvisejících činnostech převezme Palírna U Zeleného stromu, která zároveň podpoří vývoz destilátů Kleiner do zahraničí…více

Práce na největší investici v historii Pivovaru Svijany pokračují podle plánu
7.9. 11:17

Ve zkušebním provozu začne nová stáčírna piva do plechovek pracovat již v říjnu Celková investice překročí částku 100 milionů korun Na obsluhu poloautomatické linky s maximální roční kapacitou až sto milionů plechovek bude stačit pět zaměstnanců Pivovar stavbou reaguje na aktuální spotřebitelské trendy a připravuje se na zvyšování exportu …více

Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, požehnal v Budějovickém Budvaru zvláštní várku piva pro Svatého otce
7.9. 11:13

Včera udělil Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, požehnání zvláštní várce piva, které zástupci Budějovického Budvaru 13. prosince 2017 osobně předají ve Vatikánu Svatému otci papeži Františkovi. Pivo z požehnané várky bude stočeno do limitované edice 122 atypických láhví o objemu jednoho litru. V České republice budou požehnané pivo čepovat pouze českobudějovické restaurace Vatikán a pivovarská Budvarka…více

Víte, jaké má káva zdravotní benefity?
7.9. 11:09

Řada studií jednoznačně prokázala léčivé účinky látek obsažených v této tajemné rostlině. I přesto se najdou někteří odborníci, kteří tyto důkazy vyvrací. Vzniká tak prostor pro neustálou diskusi. Pojďme společně proniknout do provoněného světa kávy, představit si správný způsob její přípravy a ukázat si možnosti a benefity, které tato plodina ukrývá…více

Trofej Pilsner Urquell Master Bartender zůstává v Plzni
22.8. 12:42

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni. Během dvoudenního klání v Plzeňském pivovaru, které všestranně prověřilo dovednosti 28 finalistů, ukázal odborné porotě, že právě on je tím nejlepším výčepním plzeňského ležáku v celé České republice…více

Svět gastronomie

Mýtus o viditelnosti

Philip Duff

Ano, ano, sport. To je ta prastará zábavná hra, pro zdraví a pro radost, že? Bejvávalo. Sport – a jeho Beckhamové a Tiger Woodsové – se už dávno stal něčím jiným. Tváří se jako sport, ale je hlavně skvělým obchodním artiklem…více

Koňak - Trendy, servis, mixologie

Koňak - Trendy, servis, mixolo

V očích mnoha lidí je koňak něčím luxusním a chuťově složitým. Tuhle svou pověst si díky své komplexnosti, jež odráží znalosti a zkušenosti jednotlivých výrobců předávané z generace na generaci, bezesporu zaslouží, nicméně byla by chyba ho vnímat jako něco nedostupného. Koňak může mít mnoho podob, takže určitě nehrozí, že by si mezi nimi někdo nedokázal najít tu svou. Nemluvě o množství inspirace, kterou dokáže vnést za barový pult i do kuchyně…více

Rum mixologicky

Rum sudy

U mixologie rumu je velkou výhodou šíře řady úžasných produktů. Je přímo skvělé, že každý rum je charakteristický a nezaměnitelný. To nám otvírá možnost zkoušet jednotlivé drinky s rumy z naprosto odlišných destinací a objevovat výjimečnosti, které použití konkrétního rumu přináší konkrétnímu koktejlu…více

Slivovica v bare 21. storočia

Švestka

Slivovica, námet tohto článku, vo mne osobne vyvoláva istý rozpor. Na jednej strane by som mal byť šťastný, že môžem písať o našom veľmi tradičnom, čisto domácom produkte. Dokonca sa domnievam, že slivovicu možno označiť za národný nápoj, špeciálne v Českej republike. Na druhej strane ale nie som úplne presvedčený o tom, že by slivovica dokázala zvíťaziť v ankete o najobľúbenejší destilát barového priemyslu. Predpokladám, že mnoho barmanov so mnou bude súhlasiť. …více

Průvodce pivními styly

Průvodce pivními styly Co dalo

Co dalo Německo pivu a pivo Německu? Především pestrou a bohatou téměř 3000 let starou historii, nejstarší soustavnou pivovarnickou legislativu a konečně bohatství pivních druhů a stylů, z nichž mnohé se rozšířily po celém světě…více