Testy

Sauvignon Blanc

Sauvignon

Když odrůda Sauvignon Blanc vstoupila okolo roku 1960 na trh, víno se popisovalo jako „to druhé bílé s jiskrou a vervou“. To první bylo těžší Chardonnay. S aroma připomínající angrešt, trávu nebo luskoviny se Sauvignon Blanc stal jedním z nejčastěji používaných bílých vín v restauracích i domácnostech…více

Test Zelené Jablko 2008

Jablko test

Jablíčko. Nápoj, který popírá veškeré teorie, tvrdící, že produkty vystřelené galaktickou rychlostí do výšin módního trendu čeká stejně rychlý pád do naprostého zapomnění. Kyselé jablko už své extrémně dobré časy prožilo, ovšem poměrně vysoké a stabilní popularitě se těší dodnes…více

Lime test

Limeta th

Původní zadání znělo: „Limetová šťáva zahuštěná cukrem, z níž se dá teoreticky připravit Gimlet.“ Jak se později ukázalo, tato definice byla příliš široká – teoreticky ještě neznamená prakticky; je patrné, že použitím sirupu by byl Gimlet výrazně poznamenán…více

Grenadina test 2007

Granátové jablko I.

Redakce GastroProfesora za vás absolvovala zcela unikátní ochutnávku – tentokrát se ve středu našeho zájmu ocitla grenadina. Testovali jsme ji samotnou a poté ve zjednodušené variantě nealkoholického koktejlu Shirley Temple…více

Mini-test mini-pozorností ke kávě

Redakce BarLife se rozhodla ochutnat sladkosti, podávané českými gastronomickými podniky ke kávě. Nabídka je široká, doplňků existují desítky, možná stovky. Kompletní přehled by byl tak rozsáhlý, že by se jen těžko vešel na jednu dvoustranu časopisu. Proto jsme se vydali cestou přirozené selekce – prostě jsme požádali distributory kávy o zaslání vzorků, svolali redakční radu, pozvali pár blízkých spolupracovníků, uvařili kávu a degustace začala. Tolik tedy na vysvětlenou ohledně výběru produktů a průběhu celé akce. Stejně jako u předchozích testování BarLife ani tentokrát nehledejte žádné vítěze nebo poražené. Naším cílem je informovat, nikoli hodnotit. Vlastní názor už si musíte udělat sami. …více