Vše o pivu

Pivo? Co to je?

Pivo

Pod slovem pivo si asi každý z nás představí totéž. Čirý nápoj zlatavé barvy s bohatou bílou nadýchanou pěnou v orosené sklenici, s jemnou pivní vůní doplněnou slabým chmelovým aroma.…více

Jedno nebo dvě, ale denně

Jedno nebo dvě, ale denně

Pivo je lidový nápoj a nezáleží ani tak na tom, jaké je, hlavně když je pořádně vychlazené, aby uhasilo žízeň… Anebo ne? Český pivní trh se naštěstí vyvíjí a proměňuje. Pomalu se otevírá inovacím a začíná se výrazněji orientovat na kvalitu, byť ta stojí o něco víc. Potvrzují to i názory, které zazněly během naší diskuze u kulatého stolu…více

Na zdraví!

Na zdraví!

O oblíbenosti piva mezi českými konzumenty nemůže být sporu. Víte, ale proč a za jakých podmínek je pivo nápoj skutečně zdravý a kde leží hranice rozumné konzumace? …více

Nealkoholické pivo - Velká budoucnost někdejšího outsidera

Nealkoholické pivo - Velká bud

Zatímco spotřeba klasických piv v ČR klesla v loňském roce přibližně o 10 %, v případě nealkoholické varianty nejoblíbenějšího českého nápoje naopak výroba stoupla o 3,6 %. Trend je tedy jasný, zákazníci mají o nealko piva stále větší zájem. Rostoucí zájem = rostoucí potenciál zisku. Jak tuhle šanci využíváte ve svém podniku?…více

Belgické pivovary: jeden vedle druhého

Belgie

Cestování po Belgii je opravdu velice příjemná záležitost. Rozvinutá železniční síť, čisté vlaky, ale bohužel relativně drahé jízdné. Pokud však člověk cestuje s kamarády nebo známými, je rozhodně výhodnější přemísťovat se autem. Vzdálenosti mezi jednotlivými body jsou zde opravdu srandovně malé, hlavní dálnice jsou pak po celé délce osvětlené.…více

Trapistická piva - Pivní draci v beránčím rouše

Trapist beer

Pokud chcete svým hostům nabídnout něco opravdu zvláštního, nemusíte se bát zařadit do své nabídky i pivo, ovšem musí to být pivo vysoce výjimečné. Právě takovým je pivo trapistické. Nepočítejte ale s tím, že je můžete podat na zahnání žízně tomu, kdo přišel vypocený ze squashe. Základním rysem tohoto piva je totiž síla a sytost. Pokud si nějaké pivo zaslouží označení tekutý chléb, je to právě trapista, i když je hebký a svou sílu skrývá pod rouškou jemnosti. Pravý Jidáš …více

Nealkoholické pivo - obr se probouzí

Beer

Po dlouhou dobu se rozeznávala pouze piva „světlá“ a „tmavá“, která se rozlišovala podle obsahu alkoholu. S rozvojem motorismu a zákazem konzumace alkoholických nápojů před a během jízdy však vyvstal nový úkol, který znamenal zabít hned několik much jednou ranou. Požadavkem bylo začít vyrábět taková piva, která by splňovala podmínky dané zákazem konzumace alkoholu řidiči, odpovídala požadavkům na bezpečnost práce pracovníků v horkých a prašných provozech a současně chuťově vyhovovala tradičním pijákům piva a nahradila povětšinou přeslazené, mnohdy chuťově a ani ze zdravotního hlediska nevyhovující nealkoholické nápoje…více

Ledové ostrovy

Led Ice

Vychlazená piva těsně nad bodem mrazu jsou ve Velké Británii v nabídce místních barů a pubů již deset let. Jedním z prvních bylo pivo Guinness, jehož Draught Extra Cold ochutnali hosté už v roce 1998…více

Nanuky pro plnoleté

Frank Morales, šéfkuchař restaurace Rustica v americké Virginii, vytvořil kolekci pivních nanuků…více

Nastává doba ledová

Doba ledová

Možná za to může globální oteplování, možná nové technologie, možná lidská rozmařilost a možná něco docela jiného. Jedno je však jisté – chladíme víc než kdy dřív. Klimatizujeme domovy, kanceláře, auta, hotely i kavárny…více



| 1 | 2 | další >>