Koktejlová kultura

Mýtus o viditelnosti

Philip Duff

Ano, ano, sport. To je ta prastará zábavná hra, pro zdraví a pro radost, že? Bejvávalo. Sport – a jeho Beckhamové a Tiger Woodsové – se už dávno stal něčím jiným. Tváří se jako sport, ale je hlavně skvělým obchodním artiklem…více

Elegantní perfekcionista Salvatore Calabrese

Elegantní perfekcionista Salva

Jako v každé profesi najdou se i v barmanství osobnosti, které se ve svém oboru prosadily a získaly si uznání a také obdiv svých kolegů. Sledovat jejich profesní cesty je nesmírně inspirující. Mnohdy začínají poměrně nenápadně – třeba v malém italském městečku na pobřeží Středozemního moře……více

Vánoční koktejl Christmas Sour

Jan Braniš

Jan Braniš (Bugsy's Bar), dlouholetý lektor Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy, připravil speciální vánoční koktejl CHRISTMAS SOUR. Co si na koktejl připravit?…více

Prague Bar Show 2016 je za námi, začněte se těšit na Prague Bar Show 2017!

Prague Bar Show logo 2016_NEG

Šestý ročník Prague Bar Show je již minulostí a my začínáme pomalu hledět vstříc ročníku sedmému. Přesto si neodpustíme ještě jedno malé ohlédnutí…více

Horké drinky - O pár stupňů výš

Horké drinky - O pár stupňů vý

K tomu, abyste zjistili, že je před námi ta studenější půlka roku, stačí jeden pohled z okna. K tomu, abyste zjistili, že se sami připravujete o jistý zisk, stačí jeden pohled do nápojového lístku. Konkrétně do kolonky teplé nápoje. Pokud se v ní od léta nic nezměnilo, je nejvyšší čas s tím něco udělat. Káva, čaj, v lepším případě ještě čokoláda. Jistě, to je základ, který má v sortimentu každý. Ale výběr teplých nápojů, které budou hosty vašeho podniku během příštích měsíců zahřívat nejen u srdce, by mohl být mnohem bohatší.A pak byste mohli být bohatší i vy!…více

Nejslavnější máty

Mentha .

Literatura popisuje zhruba třicet druhů máty, které se navíc mezi sebou velmi dobře kříží, tudíž existují desítky dalších kříženců a „nečistých“ druhů. Mezi nejrozšířenější odrůdy patří:…více

Williams v šejkru

Williams v šejkru

„Přijde pán do baru a řekne…“ Tak nějak začíná většina vtipů z barového prostředí. To, co se dočtete dále, ale žádný vtip není. Možná to není ani každodenní realita, ale až jednou ta otázka přijde, musíte být připraveni briskně zareagovat, protože i vteřinové zaváhání si host vyloží jako vaši slabost. O jaké otázce že je to vlastně řeč? Tak si to přehrajeme ještě jednou, pěkně od začátku…více

Vystavovatelé na Prague Bar Show odhalí své novinky

Prague Bar Show logo 2016_NEG

Šestý ročník Prague Bar Show, který se uskuteční ve dnech 18. a 19. října v Praze na Novoměstské radnici na Karlově náměstí, se nezadržitelně blíží. Hosty Barlife jsme vám již představili, nyní je načase si říct, co chystají vystavovatelé. Stejně jako v minulých ročnících nás i letos čeká několik komerčních seminářů, mnoho však naleznete i u stánků samotných…více

Na formě záleží

Na formě záleží

Skutečnost, že záleží nejen na tom, jak je barman za barem upravený, jakým stylem pracuje, jestli ovládá vybrané způsoby a zda má bohaté vědomosti, ale i na tom, jak upraví koktejl, který hostovi podává, se potvrzuje čím dál tím více. A právě o servisu bude řeč…více

Přípravy na Prague Bar Show jsou v plném proudu!

Prague Bar Show logo 2016_NEG

Šestý ročník Prague Bar Show se uskuteční ve dnech 18. a 19. října v Praze na Novoměstské radnici na Karlově náměstí. I letos se představí řada expertů, a to nejen z oblasti nápojové gastronomie. Těšit se můžete na seminář Cihana Anadologlu, Leonarda Leuciho nebo Javiera Caballera. Stejně jako loni se jedna ze sekcí bude věnovat kávě, novinkou bude Taste Forum a chill-out zóna…více



| 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 10 | ... | 13 | další >>