Gurmán

Menu zvané degustační

Menu zvané degustační

Množství a velikost chodů, způsob, tempo a organizace servisu, výběr a kvalita surovin, vhodná cenová politika – tyto a další body by si měl pečlivě promyslet a nastudovat každý, kdo zvažuje provozování restaurace postavené na degustačním menu. „Tento koncept není pro každého,“ potvrzuje Filip Trčka, manažer La Degustation Bohême Bourgeoise…více

Čerstvá, jemná, krémová…

Mozzarella

Sněhobíle lesklá kráska mezi sýry, proslulá svou jemnou lahodnou chutí a jedinečnou pružně měkkou konzistencí, vznikla – jak už to tak u sýrů bývá – takřka omylem. Dnes je velmi populární po celém světě a vyrábí se v různých kvalitách. Ta původní a pravá je ovšem Mozzarella Bufalla z italské Kampánie, kde se připravuje z buvolího mléka…více

Ďáblovy papričky

Ďáblovy papričky

Pryč jsou doby, kdy jedinou pálivou papriku představovala feferonka. Dnes si milovníci pálivé rozkoše mohou dovolit v podstatě cokoliv, od něžných jalapeño až po ty skutečně ďábelské habanero chilli papričky. Co na nich ale skutečně pálí? …více

Co s exoty?

Co s exoty?

Exotické ovoce nejochotněji prozkoumáváme právě na přelomu roku, kdy je nabídka největší a obchodníci představují nové druhy. Čím jsou tajemnější a barevnější, tím bývají také lákavější…více

Houbové nebe

Houbové nebe

Vášeň k houbám snad máme v genech. V srpnu a v babím létě voní z talířů, sušiček i hrnců s pikantními nálevy, a labužnicky konejší chuťové buňky, u obzvlášť zapálených milovníků klidně den co den …více

Návrat ke kořenům

Návrat ke kořenům

Zapomenuté druhy kořenové zeleniny, jako jsou tuřín, vodnice, černý kořen a kozí brada, udělají v menu nečekanou parádu. Nabídněte je tak, aby strávník neodolal…více

Žranice na stříbrném plátně

Velká žranice

V době, která je doslova posedlá jídlem a v níž se někteří šéfkuchaři stávají většími celebritami než mnohé filmové hvězdy, se není co divit, že tématika gastronomie a kulinářství stále častěji – a také okázaleji – proniká na plátna multiplexů. Scény zachycující přípravu, podávání i konzumaci pokrmů se však ve filmu objevují prakticky od počátků kinematografie…více

Labužnické hovězí

Labužnické hovězí

Na špičkové vyzrálé hovězí se musí jako na diamant. S jistou rukou, čistě a soustředěně. Chybu totiž neodpustí…více

SPOLEČNOST MALÁČ, s.r.o.

Ing. Pavel Maláč

Společnost se již dvacet let zabývá vybavováním kuchyní, cukráren, pekáren a dalších gastronomických provozoven včetně rychlých občerstvení, ale také velkokuchyní. MALÁČ s.r.o. každoročně představuje na největším gastronomickém veletrhu v České republice, SALIMA a G+H, na BVV v Brně sortiment všech výrobců, které výhradně zastupuje v České Republice…více

Češi zaostávají v konzumaci i výrobě zmrzliny. Pomoci můžete i Vy!

Češi zaostávají v konzumaci i

Možná pro Vás bude překvapením, že Česká republika hrubě zaostává za evropským i celosvětovým průměrem ve spotřebě zmrzliny. Hlavními příčinami tohoto stavu jsou náš celkový životní styl, spolu s nízkou estetickou úrovní prodeje a četností specializovaných zmrzlinových salonů…více



| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | další >>