Čaj

Ahmed Rahim - Čajový Master Blender

Numi

Čaj vůbec nemusí být malý byznys... Na tomto místě představujeme Čechy, kteří to v zahraničí někam dotáhli. Ahmed Rahim není Čech, je Iráčan a Američan. Ale v Čechách šest let žil a snad právě tady se zrodila myšlenka, která ho vynesla až na samý Olymp čajového světa. Navíc mluví krásně česky, takže je pořád „tak trochu náš“…více

Když čaj, tak v pytlíku

Když čaj, tak v pytlíku

Čaj v pytlíku je záležitost mnohem starší, než se většina lidí domnívá. První patenty se objevily již v roce 1903. Komerčně úspěšný byl především jistý Thomas Sullivan, který po celém světě posílal čaj v pytlíku jako vzorky. Zákazník si sice tehdy měl čaj ze sáčku vysypat, ale lenoši jej začali připravovat rovnou tak, jak byl, tedy v pytlíku …více

Dilmah - Gastronomická škola čaje

Dilmah - Gastronomická škola č

Rodinná společnost Dilmah, jeden z největších producentů čaje na světě, a Institut Paula Bocuse, centrum kulinářství a pohostinství ve francouzském Lyonu, spojili své síly a založili první mezinárodní školu čaje. Partnerství má inspirovat vášeň pro čaj skrze poznání jeho hlavních atributů…více

Čajovník a sklizeň

Čaj

GastroProfesor vám přináší základní druhy čajů…více

Kvetoucí čaj

Kvetoucí čaj

Poskládané v ozdobné krabičce vypadají tak trochu jako čokoládové bonbony, které mají své nejlepší období už dávno za sebou. Jednotlivé kousky zase působí jako suchá tráva žmoulaná nudícími se prsty nekonečně dlouho, až vznikl jakýsi pevný zámotek. V okamžiku, kdy tento nevzhledný suchý balíček skropí horká voda, však nastává zázrak – uschlá kulička náhle ožije, celá se otevře a v jejím středu rozkvete veliký barevný květ…více

Čajové koktejly

Čaj pl.

Koktejly s čajem mohou zajímavě osvěžit nabídku v kategorii míchaných nápojů a přilákat do podniku nové hosty…více

Jak poznat kvalitní sypaný čaj?

Čaj

Pro přípravu jakéhokoli čajového nápoje doporučujeme vždy používat pouze kvalitní sypané čaje. Pro konečnou chuť drinku se to rozhodně vyplatí – ne nadarmo se říká: „Koktejl je tak kvalitní, jak kvalitní jsou použité suroviny!“…více

Výroba čaje

Podle úpravy čajových lístků dělíme čaj na tyto druhy: …více

Cejlon – Srí Lanka

Čaje ze Srí Lanky patří k těm nejkvalitnějším a nejoblíbenějším na světě a jsou přirovnávány k ,,šampaňskému“ mezi čaji…více

Čaj a zdraví

Camellia sinensis – obsahuje : aminokyseliny, karbohydráty, polyfenoly a flavonoly, minerály,kofein a ANTIOXIDANTY…více



| 1 | 2 | další >>