Absint

Zelená víla a její trnitá cesta za světlem

Zelená víla a její trnitá cest

Pod pojmem absint si řada lidí představí ve většině zemí zakázaný zelenkavý vysokoprocentní alkohol. Připočtěte k tomu vyprávění o halucinogenních účincích thujonu či absintovém rituálu se zapáleným cukrem a snadno nabudete dojmu, že absint je skutečně ďábelský nápoj, který pijí jen opravdoví zhýralci a dekadenti. Ono to ale se zelenou vílou je – a bylo – trochu jinak…více

Rituály zelené víly

Rituály zelené víly

Nikdy v historii se absint nepil čistý bez ředění a nikdy se nad ním nezapalovala kostka cukru! Absint se destiloval tak silný proto, aby došlo k řádnému vyluhování všech nezbytných látek z bylin. A také proto, aby pak mohl následovat rituál s ředěním vodou…více

Absint mixologicky

Absinth .

Nic, ale absolutně nic ve vás nevzbudí větší zájem, než když uslyšíte, že něco nemůžete mít. Proto jsou po několika drincích na vánočním večírku v kanceláři tolik žádané vdané sekretářky. Absint byl pro mnoho lidí ještě nedávno také takovým zakázaným ovocem.…více

Tasting – Absint

TASTING – ABSINT

Donedávna jsem byl přesvědčen o tom, že české absinty jsou celosvětově proslulé a nepochybně i vysoce kvalitní. Když jsem však uviděl baterii mně naprosto neznámých lahví, které na londýnský absintový tasting přivezla LeNell Smothersová, uznávaná odbornice na vína a destiláty a majitelka vyhlášeného newyorského LeNell’s Wine & Spirit Boutique, něco mi napovědělo: „Raději vyčkat a českými absinty se moc nechlubit.“ …více

Zelená víla: Návrat do světa pohádek?

Pelyněk pravý

„Zapomeňte na skotskou! Nastal čas absintu!“ ...…více

LUCID ABSINTHE SUPÉRIEURE

Absint s velmi netradičním designem lahve je vyráběn striktně tradičními metodami ve francouzské destilovně Combier…více

VERTE SUISSE 65°

Historie slavného absintu C. F. Berger 65° sahá až do roku 1823, kdy jej začala vyrábět švýcarská destilovna v Couvetu. Po absintovém zákazu v roce 1910 zmizel ze světa…více

PF 1901

PF 1901 vzdává hold nejslavnějšímu „předprohibičnímu“ absintu Pernod Fils. Číslice na etiketě je připomínkou roku, v němž lihovar Pernod Fils vyhořel…více

EDOUARD

Edouard od Pernodu patřil k nejoblíbenějším absintům „Belle Époque“, koncem 19. století se ho vyrábělo na 300 000 litrů ročně. Skoro o století později stvořil Ted Breaux jeho dokonalou, naprosto identickou reprodukci…více

NOUVELLE-ORLÉANS

Receptura následuje předchozí zkušenosti Teda Breauxe s neworleánskými typy absintu, jež byly mimo jiné použity i ve známém koktejlu Sazerac…více



| 1 | 2 | další >>