Vánoční koktejl Christmas Sour

Jan Braniš (Bugsy's Bar), dlouholetý lektor Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy, připravil speciální vánoční koktejl CHRISTMAS SOUR. Co si na koktejl připravit?

Gastronomie - Jan Braniš

3 cl Havana Anějo Reserva

1 cl Calvados

0,5 cl Gold Strike cinnamon liqueur

1 cl javorový sirup

1,5 cl čerstvá citrónová šťáva

1 cl bílek

domácí jablečné křížaly a celá skořice

K charakteristice a postupu přípravy nám Honza řekl: Christmas Sour je lahodný Gastronomie - Vánoční koktejl Christmas Sourkoktejl plný příjemných typicky vánočních chutí a vůní. Základ tvoří Havana Club Anějo Reserva, který má krásný rumový charakter a přitom není tak výrazný, aby přebil ostatní suroviny. Calvados a skořicový likér jsou úžasně se doplňující suroviny, které určují jasný směr nápoje. Javorový sirup celou kombinaci osladí a dodá mu hedvábnou, ale přitom velmi plnou chuť.

Díky čerstvému citrónu získáme parádní svěžest a vaječný bílek nám všechny suroviny spojí a zjemní. Díky němu je Christmas Sour harmonický a chuťově kompaktní. Francouzský šejkr naplníme kostkami ledu a odměříme bílek. Čichem zjistíme, zda je bílek v dobré kondici. Poté postupně odměříme ostatní suroviny a opravdu důkladně protřepeme. Nápoj přelijeme do sklenky na nožce typu Goblet o obsahu cca 20 cl na dvě větší kostky ledu. Ozdobíme celou skořicí a domácími jablečnými křížalami a servírujeme.

 

 



Související články

HAVANA CLUB MOJITO ROYAL

HAVANA CULTO A LA VIDA

HAVANA CUBAN GINGER

HAVANA MULATA

HAVANA HOT DAIQUIRI

HAVANA OLD ROSE DAIQUIRI



Zpět