Čajové koktejly

Koktejly s čajem mohou zajímavě osvěžit nabídku v kategorii míchaných nápojů a přilákat do podniku nové hosty

Gastronomie - Čaj

 

 

 

 

 

Velmi podstatnou roli hrají také vstupní náklady, které jsou více než příznivé – u nealkoholických čajových koktejlů se pohybují zhruba kolem čtyř korun!

Gastronomie - Sencha orange

Do čajových koktejlů se používá zpravidla 2 až 15cl čerstvě uvařeného čaje (vychlazeného nebo horkého – podle typu drinku). Koktejly se připravují různými způsoby: přímo ve sklence, v šejkru nebo v míchací sklenici. V současnosti už ve světě existují stovky různých receptů na čajové koktejly. Fantazii se meze nekladou, i zde však platí, že instinkt a zkušenost barmana jsou pro perfektní výsledek velmi důležité.

Sencha Chivas

Sencha je zelený Japonský čaj. Do šejkru dáme 5 větších kostek ledu, 10cl správně připraveného zeleného čaje, 2cl Chivas Regal, zakápneme citronovou šťávou a cukrovým sirupem. Důkladně protřepeme a podáváme do sklenice zvané miska s crustou ozdobenou dle fantazie.

Růžový vánek

Základ drinku tvoří 10cl čaje ibišek & šípek, 2cl jemného ginu, 2cl Contreau, střik citronové šťávy a cukrového sirupu. Do šejkru na led dávkujeme všechny suroviny. Důkladně promícháme a podáváme ve whiskovce ozdobené plátky růže.

 

 

 

Autor: Jiří Vykydal



Zpět